Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ...


  Κάθε αγώνας έχει μέσα του το πάθος για την πραγματοποίηση αυτού που μοιάζει ανέφικτο.
  Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει κάποιος για να εμποδίσει όσα γίνονται στον Κάκαβο η απάντηση, ως ένα βαθμό, βρίσκεται σε αυτό που έκαναν χθες (27/04) άνθρωποι που αντιδρούν στην επένδυση. Ανέβηκαν στο βουνό και διεκδίκησαν να σταματήσει η εταιρία να αποψιλώνει το δάσος. Και το πέτυχαν. Ήταν εκεί γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας για την ελευθερία απαιτεί δράση. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν σπαταλήσουμε τον χρόνο μας στο να σκεφτόμαστε απλώς πώς θα το αλλάξουμε. Η ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο όταν αφήσουμε την ηρεμία του σπιτιού μας και παλέψουμε.
  Το ήξεραν αυτό τα παιδιά που ανέβηκαν εχθές στο βουνό, όπως ήξεραν και ότι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με τον ιδιωτικό στρατό του Μπόμπολα, την αστυνομία. Και διάλεξαν να ανέβουν. Και πέτυχαν να παρακινήσουν και άλλους συγχωριανούς τους να ανέβουν και εκείνοι στο βουνό. Γιατί πλέον ξέρουν όλοι ότι η κατάσταση επιβάλλει επαγρύπνηση.
  Αυτό που έγινε εχθές δείχνει μόνο ένα πράγμα. Ότι οι αυθόρμητες κινήσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όταν γίνονται από ανθρώπους που ασφυκτιούν στην απραξία. Το ξέρουν και αυτοί ότι δεν κέρδισαν τον πόλεμο, κέρδισαν όμως μία μάχη και έδειξαν τον τρόπο που μπορεί ακόμα και ο πόλεμος να κερδηθεί.

Γιώργο και Βασίλη, ξέρουν πια όλοι ποιοι είναι οι τρομοκράτες, θα τους το δείχνουμε κάθε μέρα μέσα από όσα μπορούμε να κάνουμε για εσάς, τη ζωή μας και τον τόπο μας.