Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Και οι μπάτσοι έχουν μάνα και πατέρα. Την Τρέμη και τον Πρετεντέρη

  Δεν έφτασαν οι αναίτιες επιθέσεις σε διαδηλωτές, δεν έφτασαν οι απαράδεκτες ενέργειες της ΕΛΑΣ, η οποία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις των ΜΑΤ ως ιδιωτικό στρατό της εταιρείας, δεν έφτασαν οι ακραίες δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες κατασυκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων για την ζωή τους, δεν έφτασε η επίθεση με δακρυγόνα μέσα σε σχολείο της Ιερισσού εν ώρα διδασκαλίας, δεν έφτασαν ούτε και οι δύο εξόφθαλμα παράνομες προφυλακίσεις δύο αγωνιστών και τα στημένα κατηγορητήρια εις βάρος άλλων 18. Πλέον η αστυνομία, ενεργώντας φυσικά με βάση τις επιταγές του κράτους, που βρίσκεται κάτω από τις διαταγές του ελληνικού και ξένου μεγάλου κεφαλαίου, βρίσκεται στο βουνό για να προστατεύσει τις αποδεδειγμένα παράνομες εργασίες αποψίλωσης του δάσους του Κακάβου, παρά την λογική και αναμενόμενη αντίδραση των κατοίκων. Η εταιρεία, η κυβέρνηση και οι σωματοφύλακές τους όχι απλώς δεν διστάζουν να νομιμοποιήσουν μια εντελώς παράλογη, άδικη και παράνομη δραστηριότητα, αλλά προωθούν με την βία ακόμα και όσα οι ίδιες της οι υπηρεσίες έχουν – με το ζόρι και μετά την αντίδραση των κατοίκων – απαγορεύσει.
  Κι όχι μόνο αυτό. Τις απρόκλητες επιθέσεις των τεχνολογικά εξοπλισμένων ταγματασφαλιτών ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το χωριό της Ιερισσού, με την χρήση του ελικοπτέρου της αστυνομίας, θυμίζοντας εικόνες άλλων εποχών και άλλων πολιτευμάτων. Φυσικά μόνοι υπεύθυνοι για αυτήν την τεταμένη κατάσταση είναι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής της, οι οποίοι συνεχίζουν να κλείνουν αυτιά και μάτια στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Χαλκιδικής, προωθώντας φυσικά τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ληστρικών επιχειρήσεων. Με δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας φρόντισε να τορπιλίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ισχυριζόμενος, παρά την αντίθετη ανακοίνωση του νοσοκομείου του Πολυγύρου, ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από όπλο. Και φυσικά τι θα ακολουθούσε;
  Θα ήταν παράλογο στις συνθήκες της Χούντας της αστυνομίας και των ΜΜΕ να μην γίνει ένα όργιο παραπληροφόρησης, το οποίο φρόντισε να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τον υποτιθέμενο βαρύ τραυματισμό του κοινωνικά αποκηρυγμένου, μισημένου ματατζή. Βέβαια, ποτέ δεν έχει «αξιοποιηθεί» με τον ίδιο τρόπο η βιαιότητα και οι τραυματισμοί πολιτών από τα όργανα της αταξίας και της ακροδεξιάς. Ούτε φυσικά οι χιλιάδες άστεγοι, οι δεκάδες άνθρωποι που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία από τις απάνθρωπες ενέργειες των πολιτικών «συνταγματαρχών». Επειδή ξέρουν ότι ο ρόλος τους σε αυτήν την κοινωνία είναι ο ρόλος των ρουφιάνων του συστήματος. Να διαφημίζουν και να γλείφουν όσο μπορούν την σιχαμένη εξουσία και να θάβουν ή να κατασυκοφαντούν τους γνήσια αγαπητούς αγωνιστές. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να προωθούν με κάθε τρόπο την ιδεολογική ηγεμονία της αστικής τάξης, της τάξης που τα κατέχει και τα διαχειρίζεται. Αν ο Μπόμπολας υπέσκαπτε μέσα από τα κανάλια του τις ίδιες του τις επενδύσεις, θα ήταν τρελός. Αλλά δεν είναι ο μόνος λογικός. Λογικοί είμαστε και εμείς και για αυτό θα διώξουμε από την Χαλκιδική όλους όσοι στρέφονται απροκάλυπτα ενάντια στην ζωή μας και θα φροντίσουμε να περάσουν από δικαστήριο όλοι αυτοί που τόλμησαν να τα βάλουν με τον λαό, που είχαν το θράσος να βάλουν τα συμφέροντα των εταιρειών τους και τον χρυσό πάνω από τα συμφέροντα των ανθρώπων.
Αγωνιστικά δίπλα σας,
Χάρι Χάλερ