Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αντισταθμιστικά οφέλη για τις ίδιες τσέπες



Μέσα στα άλλα θετικά που ευαγγελίζεται η εταιρία και το τσιράκι της, ο Πάχτας, ότι θα έχει η τοπική κοινωνία από την «επένδυση» είναι και τα αντισταθμιστικά οφέλη. Είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον από όποιον θέλει να πείσει ότι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που βρέθηκε αυτός ο καλός ο άνθρωπος ο Μπόμπολας και θα σωθεί η Χαλκιδική.
Είναι αλήθεια λοιπόν….θα έχουμε τρελό όφελος από τα λεφτά της εταιρίας γιατί ως άνεργοι θα μπορούμε να καθόμαστε στα παγκάκια που θα βάλει ο δήμος με τα λεφτά του Μπόμπολα, ως άρρωστοι θα μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους που θα φτιαχτούν και ως πεθαμένοι θα έχουμε ανακαινισμένο νεκροταφείο χορηγία Eldorado….
Οι άνθρωποι στη Χαλκιδική θα νιώσουν πρώτοι από όλους τι σημαίνει όφελος όταν δεν θα μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους, να πίνουν νερό και να πλησιάζουν τη θάλασσα… αλλά θα έχουν χρυσές κούνιες και παιδικές χαρές για να πηγαίνουν μαζί με τα παιδιά τους, έργα που θα έχουν φτιαχτεί για να βουλώσουν στόματα, ψίχουλα που θα έχουν μοιραστεί για να σκύψουμε το κεφάλι και να τα πάρουμε….
Στο μεταξύ, ο Πάχτας και όλα τα λαμόγια θα την έχουν κάνει για μέρη μακρινά και παραδεισένια έχοντας στην τσέπη τα αντισταθμιστικά οφέλη..!