Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση στις Σκουριές




Το 2011 η Ιερισσός ήταν για την κοινή γνώμη και τα κανάλια που την διαμορφώνουν ένα ακόμα φιλήσυχο ελληνικό χωριό, οι κάτοικοι του οποίου γέμιζαν με πατριωτική περηφάνια τις ψυχές όλων μας. Το 2011 ο Γιάννης και ο Δημήτρης ήταν δύο επαρχιώτες εργαζόμενοι που ασχολούνταν σε παραδοσιακά ελληνικά επαγγέλματα· ο πρώτος ήταν τυροκόμος, ο δεύτερος δούλευε στα καρνάγια. Το 2011 τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω και στους δύο. Ο Γιάννης αναδείκνυε την χώρα στο εξωτερικό σπάζοντας το ρεκόρ Guinness με το 1000 κιλών κατσικίσιο τυρί του, ο Δημήτρης ξυπνούσε την νοσταλγία των μεγαλύτερων για την παραδοσιακή δουλειά της ξυλοναυπηγικής στα καράβια, την οποία οι νέες τάσεις της οικονομίας σταδιακά εξαφάνιζαν. Το 2011 ήταν και η χρονιά που οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου διατείνονταν ότι θα βγούμε από την κρίση.
  Όπως αποδείχθηκε περίτρανα τις τελευταίες μέρες, το 2011 ήταν χρονιά ψεμάτων και αυταπατών. Όχι μόνο επειδή αντί για ανάπτυξη βλέπουμε νέα μνημόνια και απολύσεις, αλλά κυρίως επειδή αυτοί οι δύο υποτιθέμενοι καλοί Έλληνες εργαζόμενοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο: αυτό του στυγερού τρομοκράτη. Η ελληνική δικαιοσύνη φυσικά δεν εξαπατήθηκε ούτε άφησε τους συναισθηματισμούς να την κατακλύσουν και να επηρεάσουν την απόφασή της. Οι δύο τρομοκράτες καταδικάστηκαν σε προφυλάκιση γιατί η ύπαρξή τους και μόνο ως ελεύθερα όντα ήταν κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια. Αν και ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά ενήργησε με δύο χρόνια καθυστέρηση – ίσως και περισσότερο, πού ξέρουμε εμείς τι έκαναν αυτοί τόσα χρόνια – ωστόσο όταν κινητοποιήθηκε ήταν αποτελεσματικότατος. Πήρε δυο απλούς (και καλά τώρα, εμείς ξέρουμε πλέον περί τίνος πρόκειται) πολίτες που στο παρελθόν είχε εκθειάσει για τα δικά του συμφέροντα και ανακάλυψε το τέρας που κρυβόταν από πίσω.
  Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν συνταρακτικές. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα από το γραφείο του ανακριτή ο Γιάννης ο τυροκόμος είχε οργανώσει σχέδιο, ώστε με τους συνεργούς του να αφήσουν τις κατσίκες τους ελεύθερες να καταστρέψουν την γύρω περιοχή, ώστε να πραγματοποιήσει το άρρωστο όνειρό του να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ενώ με το τεραστίων διαστάσεων τυρί που θα έφτιαχνε (το πρώτο όπως αποκαλύφθηκε ήταν απλά μια πειραματική δοκιμή) είχε σκοπό να ισοπεδώσει την ΒΑ Χαλκιδική με σκοπό να τρομοκρατήσει την χώρα και να δημιουργήσει πολιτική κρίση. Ο στενός συνεργάτης και υπαρχηγός Δημήτρης θα χρησιμοποιούσε ως προκάλυμμα την δουλειά του στο καρνάγιο για να αιτιολογήσει την κοπή δέντρων, ενώ βρέθηκε στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του πλαστό συμβόλαιο με το ναυπηγικό γραφείο της γνωστής εταιρείες εξορύξεων Eldorado Gold, σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω εταιρεία εξουσιοδοτούσε τον Δημήτρη να προβεί σε μεγάλης έκτασης αποψίλωση του δάσους των Σκουριών για να ανανεώσει τον στόλο της. Η Eldorado δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα επί του θέματος. Πληροφορίες που για πρώτη φορά βγαίνουν στην δημοσιότητα κάνουν λόγο και για τρίτο αρχηγικό μέλος της σπείρας, ιδιοκτήτη φαρμακείου, ο οποίος είχε έρθει σε συνεννόηση με κυβερνητικό στέλεχος για την αγορά μεγάλης ποσότητας κυανίου το οποίο σκόπευε να απελευθερώσει στο εν λόγω δάσος, για να βρει στο βουνό το χαμένο σεντούκι με γερμανικό χρυσάφι που είχε κρύψει ο παππούς γνωστού μέλους της Χρυσής Αυγής. Η επικείμενη διάλυση του ΕΟΠΥΥ είχε ως συνέπεια να ματαιωθεί η παραγγελία. Ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανακούφισή του για την έγκαιρη αυτή κίνηση της κυβέρνησης.
  Έτσι λοιπόν, σε μια χώρα που η αστυνομία και τα κανάλια κάνουν ό,τι θέλουν, οι πραγματικοί ένοχοι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά επιτέλους βρέθηκαν. Δεν είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι ταγμένοι στα συμφέροντά τους πολιτικοί. Είναι οι εργαζόμενοι, αυτοί που δημιούργησαν και δημιουργούν τον πλούτο, αυτοί που παράγουν, αυτοί που χωρίς την εργασία και την υπομονή τους αυτή η χώρα, όπως και όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο, θα ήταν ερειπωμένη. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες, εμείς είμαστε οι τρομοκράτες, όχι επειδή τρομοκρατούμε ή βλάπτουμε, αλλά επειδή έτσι θέλουν ο Σαμαράς, ο Δένδιας, ο Πρετεντέρης και ο Μπόμπολας.

Αγωνιστικά δίπλα σας,
Χάρι Χάλερ